آشنایی با پروفیل درب و پنجره و انواع آن

پروفیل درب و پنجره یکی از اجزای اصلی در ساختمان سازی است که علاوه بر ایجاد ظاهری زیبا در نمای ساختمان به کیفیت و دوام ان نیز کمک می کنند. امروزه انواع مختلفی از پروفیل درب و پنجره تولید و به طور گسترده ای در ساختمان سازی استفاده می شود. این پروفیل ها جایگزین مناسبی برای درب و پنجره های سربی شده اند. پروفیل درب و پنجره نه تنها به زیبایی و جلوه بیرونی ساختمان می افزاید، بلکه باعث افزایش استحکام درب و پنجره نیز می شود. اگر شما هم می خواهید با اسم انواع پروفیل درب و پنجره آشنا شوید تا انتهای این مطلب همراه ما باشید.

پروفیل درب و پنجره چیست + معرفی انواع پروفیل

انواع پروفیل درب و پنجره

انواع پروفیل درب و پنجره در میان مصالح مورد استفاده در ساختمان سازی جایگاه ویژه ای داشته و انتخاب محصول با کیفیت از این گروه در بالا بردن سطح کیفی ساختمان موثر است. این اقلام را می توان با دهانه های مختلف از شیب دار و چرخشی گرفته تا ثابت پیکربندی کرد. علاوه بر این، چنین محصولاتی با طیف وسیعی از اتصالات با کیفیت مثل قیچی شیب دار در قسمت بالا و صفحات قفل شونده ساخته می شوند. الزامات موجود در ساخت انواع پروفیل درب و پنجره شامل ابعاد، مقاومت گوشه ها و مقاومت آنها در برابر ضربه است. همچنین ضخامت دیواره های مرئی و نامرئی این محصولات را به سه کلاس A، B و C تقسیم می کنند. 

انواع پروفیل درب و پنجره

انواع پروفیل درب و پنجره بر حسب جنس

انواع پروفیل درب و پنجره را بر حسب جنس به پنج گروه فولادی، UPVC، چوبی، کامپوزیتی و آلومینیومی تقسیم میکنند. 

پروفیل درب و پنجره فولادی

از پروفیل درب و پنجره فولادی در ایجاد فضاهایی که نور طبیعی بیشتری نیاز دارند مورد استفاده قرار گرفته و پنجره هایی با خطوط دید دلپذیرتر با پروفیل پنجره نازک تر ساخته میشوند. این مدل ها از نظر حرارتی کارآمد بوده و نگهداری آنها بسیار آسان است. دوام و طول عمر فولاد در محیط های خشک بسیار بالا بوده و همچنین به دلیل تجدیدپذیر بودن به محیط زیست آسیبی وارد نخواهد کرد. این مدل ها کاربرد های فراوانی در پروژه های ساختمانی داشته و می توان از طریق پیکربندی درب ها با ارتفاع بالا از آنها استفاده کرد. یکی از خصوصیاتی که باید برای این مدل مورد توجه قرار داده شود، رسانایی حرارتی آن بوده و در صورتی که گالوانیزه نشده باشد نمی توان از این مدل در محیط های مرطوب استفاده کرد چون زنگ میزند. این مدل اگرچه بسیار باریک است اما واحد های دوجداره و سه جداره را تا عمق 20 میلی متر در خود جای می دهد. این خصوصیت باعث می شود عملکرد حرارتی مورد نیاز اجرا شده و همچنین تبدیل پنجره دوجداره به سه جداره آسان شود.  

پروفیل درب و پنجره فولادی

انواع پروفیل درب و پنجره فولادی

انواع پروفیل درب و پنجره فولادی به شرح زیر است : 

  • کلافی
  • لنگه دری
  • سپری
  • چهارچوب فلزی ساده
  • چهارچوب فرانسوی
  • چهارچوب رومی
  • چهارچوب مکزیکی
مزایای استفاده از پروفیل درب و پنجره فولادی

مزایای استفاده از پروفیل درب و پنجره فولادی به شرح زیر است :  

  • قوی

استحکام فولاد دلیل اصلی موفقیت این محصول به عنوان ماده ای برای ساخت قاب درب و پنجره است. 

  • ایمن و مطمئن

فولاد اولین انتخاب برای جلوگیری از ورود مزاحمان بوده و این محولات مقاومت فوق العاده ای در برابر ضربات ناشی از برخورد تصادفی دارند. همچنین در برابر حرارت آتش نیز تا 90 دقیقه مقاوم هستند. 

  • زیبا و همه کاره 

ظرافت و سادگی فولاد برای طراحی ساختمان های سنتی و معاصر چه در نمای داخلی و چه خارجی با هدف ایجاد جلوه ای ظریف تر مناسب است. 

  • پایدار

منبع شمش مورد استفاده در این محصولات فولاد پایه ذوب شده از ضایعات فولاد 100 درصد بازیافت پذیر بوده و همچنین انواع دستگیره پنجره دوجداره و یراق آلات مورد استفاده در این محصول عموما از جنس برنج یا فولاد شد زنگ هستند. 

  • دوام

یکی از مهم ترین ویژگی های این محصول، پایداری بالا و مدت زمان تعویض بلند مدت بوده و معمولا بین 30 تا 60 سال نیازی به تعویض نخواهد داشت. 

  • بهره وری انرژی

با استفاده از طراحی هوشمند، نوآوری های تکنولوژی و انتخاب اجزای کارآمد در مصرف انرژی صرفه جویی شده و اتلاف انرژی در ساختمان ها را تا مقدار قابل توجهی کاهش می دهد. 

پروفیل درب و پنجره چوبی

پروفیل درب و پنجره چوبی از سال های دور مورد استفاده قرار می گرفته و به منظور استحکام سازه و ایجاد سختی در قاب پنجره ها از این مدل استفاده می شود. هر مدل چوبی که در این زمینه مورد استفاده قرار گیرد، با روش های محافظت از چوب مقاوم شده و نمای بیرونی زیبا با هزینه کم به ارمغان خواهد آورد. جنس چوب گرم و خنثی بوده و در نتیجه تطبیق پذیری بالایی نیز دارد. برای استفاده از این مدل ها در سبک مدرن لازم است تغییراتی در آنها ایجاد کنید. به طور مثال می توانید از قاب های نازک استفاده کنید. 

پروفیل درب و پنجره چوبی

پروفیل درب و پنجره آلومینیومی

پروفیل های درب و پنجره آلومینیومی معمولا در داخل ساختمان مورد استفاده قرار گرفته و در برابر زنگ زدگی مقاوم است اما عایق گرما و سرما نخواهد بود. به دلیل داشتن چنین ویژگی هایی در نمای بیرونی ساختمان ها از این مدل استفاده نمی شود. آلومینیوم ماده ای سبک بوده و کار با آن آسان است. همچنین ایجاد طرح های باریک و براق برای پنجره ها و درب ها را فراهم می کند. 

انواع پروفیل درب و پنجره آلومینیومی

انواع پروفیل درب و پنجره آلومینیومی به شرح زیر است : 

  • پروفیل های C شکل که بالاترین پایداری از لحاظ ابعاد داشته و همچنین در برابر خوردگی و ضربه مقاوم هستند. 
  • پروفیل های H شکل که سبک کلاسیک آلومینیوم را حفظ کرده و در عین حال عملکرد مکانیکی قوی از خود نشان می دهد. استفاده از این مدل در سازه ها ایده آل خواهد بود. 
  • پروفیل های لعاب کاری شده که با آلیاژ خاص ساخته شده و به راحتی با جوشکاری اتصال پیدا می کنند. 
مزایای استفاده از پروفیل درب و پنجره آلومینیومی

انتخاب پروفیل های آلومینیومی برای درب و پنجره مزایای زیادی داشته و دلیل موفقیت آن ویژگی های ذاتی آلومینیوم از قبیل کار آسان، تنوع در آلیاژ ها، سبک و مقاوم بودن این جنس است. برخی مزایای این جنس به شرح زیر است : 

  • با دوام در طولانی مدت
  • مقاومت بالا
  • سبک
  • 100 درصد قابل بازیافت
  • متنوع در ساخت قاب
  • قابلیت سفارشی سازی
  • مقرون به صرفه 

پروفیل درب و پنجره کامپوزیتی

پروفیل درب و پنجره کامپوزیتی با استفاده از موادی مانند فایبرگلاس ( الیاف شیشه ای ) ساخته شده و مزایای بیشماری دارند. از این مدل در مصارف مسکونی، تجاری و صنعتی استفاده شده و با بهره گیری از ویژگی های منحصر به فرد تولید کنندگان قادر خواهند بود بهره وری انرژی را افزایش داده و در عین حال تعداد قطعات تولیدی مورد نیاز را به حداقل برسانند. 

پروفیل درب و پنجره کامپوزیتی از جنس UPVC

پروفیل درب و پنجره کامپوزیتی از جنس UPVC نوعی درجه یک بوده و ظاهری سنتی تر به درب و پنجره می بخشد. وجود سیستم یوروسل در این مدل راندمان حرارتی را به صورت استاندارد برآورده می کند. ویژگی هایی از قبیل مقاومت در برابر آب و هوا، ضربه، دوام بالا، عایق صدا و … این محصول را منحصر به فرد کرده است. 

مزایای استفاده از پروفیل درب و پنجره کامپوزیتی

مزایای استفاده از پروفیل درب و پنجره کامپوزیتی به شرح زیر است : 

  • افزایش بهره وری انرژی

این مدل ها با جلوگیری از اتلاف انرژی و گرا، بهره وری را بهبود بخشیده و عایق حرارتی بسیار موثری هستند. قاب های این مدل با وجود سختی و مقاومتی که از خود نشان می دهند، در برابر خوردگی و پوسیدگی مقاوم هستند. 

  • انعطاف پذیری در طراحی

قابلیت انعطاف پذیری در طراحی این محصولات باعث محبوبیت روزافزون آنها شده و ساخت فایبرگلاس از موادی مثل الیاف تقویت کننده، رزین ها و افزودنی ها قادر خواهد بود طیف گسترده ای از طرح ها را پوشش دهد. 

  • عایق حرارتی

کامپوزیت ها به دلیل خواص حرارتی مطلوب شناخته شده و انبساط حرارتی پایینی از خود نشان میدهند. فایبرگلاس به عنوان عایق طبیعی عمل کرده و بهبود عملکرد حرارتی کمک خواهد کرد. 

  • استحکام و سختی بالا 

وجود استحکام لازم برای ساخت قاب  های پنجره ای باعث می شود در برابر باد های شدید مقاوم بوده و ایمنی را تضمین کنند. 

  • عمر طولانی و نیاز کم برای نگهداری

این محصولات برای مقاومت در شرایط خیلی سخت ساخته شده اند و در برابر رطوبت و زنگ زدگی به شدت قوی هستند. حتی پس از سال ها قرار گرفتن در برابر اشعه فرابنفش خورشید، بدون هیچ آسیبی خود را حفظ می کنند. 

انواع پروفیل درب و پنجره بر حسب کارایی  

انواع پروفیل درب و پنجره بر حسب کارایی به شرح زیر است : 

پروفیل درب و پنجره سپری 

پروفیل درب و پنجره سپری به شکل T بوده و در دو نوع لبه گردو لبه تیز به بازار عرضه شده است. مقاومت این نوع در برابر خمیدگی زیاد بوده و اندازه های لبه در آن متغیر است. ماده اصلی این مدل ST37 است.

پروفیل درب و پنجره نبشی

پروفیل های درب و پنجره نبشی به شکل V و L ساخته می شوند و معمولا ابعاد مشخصی ندارند. به همین دلیل می توانند لنگه های مساوی یا نامساوی داشته باشند. مقاوم این مدل ها در برابر خم شدن نسبت به مدل های سپری کمتر است.

پروفیل درب و پنجره لنگه دری

پروفیل درب و پنجره لنگه دری در زیر گروه مدل های پروفیل بسته قرار داشته و بیشتر در ساخت چهارچوب های در مورد استفاده قرار می گیرند. ضخامت آنها به طور کلی دو تا چهار میلی متر بوده و طولی بین 6 تا 11 میلی متر دارند.

پروفیل درب و پنجره چارچوبی

از پروفیل درب و پنجره از نوع چارچوبی همانطور که از اسم این محصول مشخص است، برای ساخت چارچوب درب های چوبی و MDF استفاده شده و ضخامتی بین 2 تا 3 میلی متر دارند. طول این مدل ها حداکثر 6 میلی متر بوده و در انواع مدل های مکزیکی، فرانسوی و ساده به بازار عرضه شده اند. 

پروفیل درب و پنجره فریم

از پروفیل های درب و پنجره فریم برای ساخت مدل های UPVC استفاده شده و از این نوع به عنوان قاب دور درب و پنجره استفاده می شود. این مدل ها نه تنها در ابعاد متنوع هستند بلکه از لحاظ کارایی نیز بسیار متفاوت اند. 

پروفیل درب و پنجره کشویی

از پروفیل درب و پنجره کشویی در مکانهایی که رفت و آمد زیاد است کارایی داشته و به صورت کشویی باز و بسته می شود. ای مدل ها در انواع مختلف تک ریل و دو ریل در بازار موجود بوده و بسته به نیاز در ساخت درب و پنجره مورد استفاده قرار میگیرد. 

پروفیل درب و پنجره پانل 

پروفیل درب و پنجره پانل برای ساخت درب و پنجره هایی که شیشه ساختمانی دارند کارایی داشته و این مدل ها بیشتر در پارتیشن ها دیده می شود. این محصول از صفحه ای با پهنای 10 سانتی متری بوده و در آن صفحه ها به یکدیگر متصل شده اند.

پروفیل درب و پنجره زهوار

 پروفیل درب و پنجره زهوار برای نگهداری پانل و شیشه کارایی داشته و در دو نوع دو جداره و یک جداره در بازار موجود است.

مراحل تولید پروفیل درب و پنجره

برای تولید پروفیل درب و پنجره باید دقت بیشتری کرد، زیرا باعث ایجاد زیبایی و استقامت در نمای ساختمان می شود. در این بخش قصد داریم مراحل تولید پروفیل درب و پنجره را برایتان شرح دهیم.

  1. تهیه مواد اولیه: اولین قدم برای ساخت پروفیل درب و پنجره تهیه مواد اولیه مرغوب است. در این راستا باید مقدار زیادی کلاف و ورق در ابعاد و جنس های مختلف تهیه کرد. کلاف پروفیل فولادی از موادی مانند منگنز، فسفر و گوگرد تهیه می شود.
  2. برش کلاف ها: در این مرحله توسط دستگاه های دقیق و پیشرفته پروفیل ها در خط تولید برش داده می شوند. این دستگاه ها مجهز به ضربه گیر، کلاف گیر و سیستم کناره ورق است.
  3. فرم دهی: در این مرحله که کویل ها را به نوارهایی با اندازه دلخواه تبدیل کردیم می توانیم با استفاده از تجهیزات مناسب به آنها فرم دهیم.

برای تولید پروفیل با کیفیت باید مراحل بالا توسط افراد متخصص و با تجربه انجام شود تا این محصول کارایی خود را داشته باشد.

ابعاد پروفیل درب و پنجره آهنی

پروفیل های درب و پنجره در ابعاد و قطرهای مختلف تولید می شود که نیاز اکثر مهندسان ساختمانی را در ساخت و بازسازی برطرف می کند. پروفیل موجود در بازار معمولا دارای طول 12 و 6 متری است که توسط این پارامتر وزن آن مشخص می شود. برای به دست آوردن وزن پروفیل ها می توانید از فرمول زیر استفاده کنید.

(Kg) فرمول وزن پروفیل= وزن پروفیل به کیلو گرم * طول به کار رفته * تعداد پروفیل

استاندارد پروفیل های درب و پنجره

برای سهولت محاسبات وزنی جدول های به صورت استاندارد تهیه شده که اطلاعات دقیقی درباره ضخامت، ابعاد و وزن پروفیل درب و پنجره آهنی شامل می شود. هنگام خرید پروفیل یک برگه گواهی در اختیار شما قرار می گیرد که به شکل زیر طراحی شده است.

ردیف

ضخامت (میلی متر)

سایز قوطی (میلی متر)

وزن کلی قوطی (کیلوگرم)

1

1

20 در 20

0/62

2

1

25 در 25

0/78

3

1

30در 30

0/96

4

1

35در 35

1/12

5

1

40 در 40

1/25

6

1/25

20 در 20

0/75

7

1/25

25 در 25

0/98

8

1/25

30در 30

1/19

9

1/25

35در 35

1/33

10

1/25

40 در 40

1/55

11

1/5

20 در 20

0/91

12

1/5

25 در 25

1/17

13

1/5

30در 30

1/42

14

1/5

35 در 35

1/64

15

1/5

40 در 40

1/86

16

1/5

45 در 45

2/12

17

1/5

50در 50

2/33

18

1/5

60در 60

2/82

سخن پایانی

انواع پروفیل درب و پنجره دوجداره در مشهد برای ساخت مدل های مختلف از این محصولات مورد استفاده قرار گرفته و شناخت انواع آن به تولید با کیفیت کمک خواهد کرد. بسیاری از تولید کنندگان با کمک این اطلاعات به مشتریان خود مشاوره می دهند تا مشتریانشان خریدی دلچسب را تجربه کنند. 

مقالات پیشنهادی