شیشه نشکن چیست؟

شیشه سکوریت، که به آن شیشه نشکن یا شیشه میرال نیز گفته می‌شود، این مدل یک شیشه دوجداره در مشهد با ایمنی بالا است که در اثر فرآیند های حرارتی یا شیمیایی، مقاومت بیشتری نسبت به شیشه های معمولی پیدا می‌کند. شیشه میرال در صورت شکستن، به قطعات کوچک و بی‌خطر تبدیل شده و از ایجاد بریدگی‌های عمیق جلوگیری می‌کند. این محصول در کاربردهای مختلفی از جمله در و پنجره‌ها، درب‌های اتوماتیک، و پارتیشن‌بندی‌ مورد استفاده قرار میگیرد. 

شیشه سکوریت (شیشه نشکن) چیست؟ بررسی کاربرد ها و انواع ان

انواع شیشه نشکن

انواع شیشه نشکن بر اساس فرایند تولید و کاربرد آنها دسته بندی شده و مواردی همچون مدل حرارتی، لمینت، رفلکس و رنگی را شامل می شود. شیشه نشکن مدل حرارتی با استفاده از حرارت بالا و سرد شدن ناگهانی مقاوم شده و از ایمنی بالایی برخوردار است. مدل لمینت این محصول نیز از چند لایه شیشه که با لایه ای از پلیمر به هم وصل شده اند تشکیل شده و مقاومت بالایی در برابر ضربه از خود نشان می دهد. شیشه نشکن رفلکس با پوشش بازتابی که دارند نور خورشید را منعکس کرده و در عین حال شفاف هستند. در مدل های رنگی حین تولید رنگدانه به شیشه تزریق شده و بیشتر در کارهای دکوراتیو کاربرد دارند.

انواع شیشه نشکن

ضخامت های مختلف شیشه نشکن

انتخاب از میان ضخامت های مختلف شیشه نشکن بسته به کاربرد و نیاز افراد صورت گرفته و هر چه ضخامت بیشتر باشد، طبیعتا قیمت بالاتری باید پرداخت کرد. مدل هایی که ضخامت بالای 10 میلی متر دارند، برای مکان هایی که تغییرات دما زیاد است مناسب تر هستند. انواع ضخامت این شیشه های نشکن به شرح زیر است :

شیشه نشکن 4 میلی متر

شیشه های نشکن 4 میلی متر وزن کمی داشته و به همین دلیل نصب و حمل آن بسیار راحت است. از این نوع شیشه در مواردی که به شفافیت بالا نیاز است استفاده می شود.

شیشه نشکن 6 میلی متر

شیشه نشکن 6 میلی متر از این ضخامت در پارتیشن و کابین دوش استفاده می شود. از این مدل در ساحت میز کانتر، کابین دوش، درب و پنجره و نما استفاده می شود. همچنین با وجود پروفیل درب و پنجره با دوام بالا و مقاومت حرارتی در این مدل عمری طولانی خواهد داشت.

شیشه نشکن 8 میلی متر

شیشه نشکن 8 میلی متر از این مدل در درب های شیشه ای و نمای ساختمان استفاده می شود. این مدل در برابر ضربه و فشار نقاوم تر از شیشه های معمولی هستند. در صورت نیاز به مقاومت بیشتر لازم است از نمونه هایی با ضخامت بالاتر استفاده کنید. 

شیشه نشکن 10 میلی متر

شیشه نشکن 10 میلی متر برای ساخت پارتیشن های تک جداره و گاز های رومیزی مورد استفاده قرار میگیرد. استفاده از مدل 10 میلی متر از خطر سرقت جلوگیری کرده وجود حفاظ پنجره دوجداره در این مدل باعث می شود در برابر حوادث طبیعی مقاومت بیشتری از خود نشان دهد. 

شیشه نکشن 12 میلی متر

شیشه نشکن 12 میلی متر این مدل ضخیم ترین و مقاوم ترین است. نصب چنین شیشه هایی به دلیل ضخامت بیش از حد حتما باید توسط افراد متخصص و با تجربه انجام شود. 

ویژگی های شیشه نشکن

ویژگی های شیشه نشکن به شرح زیر است :

  • ایمن در برابر ضربه به دلیل انجام فرایند حرارتی بر روی آنها
  • مقاوم در برابر حرارت
  • کاربرد های مختلف در ساختمان سازی و خودروسازی
  • کاهنده آلودگی صوتی و مصرف بیهوده انرژی
  • شکستن این شیشه های نشکن برای افراد خطرساز نخواهد بود
  • شفافیت زیادی دارند
  • در تمیز کردن نمای ساختمان ششه ای که از جنس سکوریت باشند، کثیفی ها راحت تر پاک می شوند.

ویژگی های شیشه نشکن

مراحل ساخت شیشه نشکن

ساخت شیشه های نشکن با فرایند های مکانیکی و حرارتی صورت گرفته و همین امر به مقاومت آنها در برابر ضربه کمک می کند. برش صحیح و با دقت باعث می شود سازنده در مراحل بعدی دچار مشکل نشود. کلید افزایش مقاومت سردسازی سریع است پس نباید از این مرحله به راحتی عبور کرد. اگر مرحله ی پس پردازش به خوبی انجام شود، از آسیب دیدن شیشه های نشکن جلوگیری خواهد شد. مراحل ساخت این محصولات نشکن به شرح زیر است :

  • برش و آماده سازی در مرحله اول صورت می گیرد. ابعاد دلخواه توسط خریدار اعلام می شود و سازنده پس از برش ناخالصی ها را پاک می کند.
  • در مرحله بعدی نوبت به حرارت دهی می رسد و دمایی در حدود 600 تا 700 درجه سانتی گراد ایجاد می شود. با این کار شیشه ها به حالت خمیری در آمده و شکل دهی به آنها آسان تر می شود.
  • مرحله سوم سردسازی سزیع است. با این کار تنش های داخلی درون آنها ایجاد شده و مقاوم تر می شوند.
    کنترل کیفیت مرحله بعدی است و باید تمامی استاندارد ها بررسی شوند.
  • در صورتی که فرد خریدار درخواست لبه زنی یا حکاکی داشته باشند، در مرحله آخر این کار انجام خواهد شد.

مزایای استفاده از شیشه نشکن

مزایای استفاده از شیشه نشکن شامل موارد زیر است :

  • استحکام بالاتر در مقایسه با مدل های معمولی
  • شکستن آنها هیچ گونه خطری برای انسان ندارد
  • لبه های این نوع شیشه های نشکن تیز نبوده و برش ندارد
  • در برابر سرما و گرمای زیاد به شدت مقاوم هستند
  • شفافیت آنها شبیه به مدل های معمولی است
  • انواع شیشه ها مکن است در اثر رگلاژ پنجره دوجداره بشکنند اما شیشه های سکوریت مستثنا هستند.

روش های تشخیص شیشه نشکن

برای تشخیص شیشه های نشکن روش های مختلفی وجود داشته و شامل مواردی همچون بررسی مقاومت در برابر ضربه، دقت کردن به لبه های آن، نگاه کردن به آن از زوایای مختلف و همچنین استفاده از ابزار های تست است. تست مقاومت می تواند با استفاده از ضربه ملایم به سطح شیشه انجام شود. مدل هایی که به راحتی نمی شکنند، اصطلاحا نشکن هستند. لبه های این مدل صاف و صیقلی بوده و با نگاه به آن از زاویه کم موج هایی با فاصله کم به چشم میخورد. این مدل شیشه ها به سختی خش برداشته و احتمال آسیب آنها کم است.

کاربردهای شیشه نشکن

کاربردهای شیشه نشکن در صنایع مختلف بوده و می توان گفت اصلی ترین کاربرد این محصولات در ساختمان سازی است. در قسمت های مختلف ساختمان با استفاده از این کالا ایمنی پنجره ها از ورود افراد غیر مجاز تامین شده و درب ها نیز در برابر ضربه سارقین مقاوم تر می شوند. برای ایجا ظاهری بهتر در نمای ساختمان ها بسیاری از سازنده ها از این مدل استفاده می کنند. برای ایجاد فضای خصوصی در محیط داخلی خانه نیز بسیاری از طراحان و معماران از پارتیشن های شیشه ای استفاده می کنند. درون حمام با استفاده از این مدل ها که در برابر رطوبت مقاوم هستند فضای دستشویی و حمام از هم جدا می شوند.

شیشه نشکن برای سقف

استفاده از شیشه نشکن برای سقف یکی از رایج ترین کاربرد های این مدل است. شیشه نشکنی که مناسب سقف باد از دو یا چند لایه تشکیل شده و همچنین با لایه ای از پلی وینیل بوتیرال لمینت شده است. این لایه باعث می شود در صورت بروز شکستگی بر روی شیشه ها تکه های خرد شده در فضا پخش نشده و منسجم باقی بمانند. این مدل ها عایق حرارتی و صوتی هستند و همچنین به زیبایی بیشتر فضا کمک می کنند. برای انتخاب این مدل ها برای سقف لازم است مواردی همچون ضخامت، نوع فریم و نحوه نصب آن را در نظر داشته باشید.

شیشه نشکن در صنعت ساختمان

شیشه نشکن در صنعت ساختمان به عنوان ابزاری کاربردی مورد استفاده قرار گرفته و از این مدل به منظور انتقال بهتر نور و ایجاد وسعت بیشتر در فضا استفاده می شود. از این مدل در تولید درب های ساختمانی و پارتیشن بندی نی زاستفاده شده و می توان قسمت های مختلف خانه یا محل کار را از هم جدا کرد.

شیشه نشکن برای سقف

کلام آخر
انتخاب شیشه نشکن برای اهداف مختلف در ساختمان سازی و صنایع مختلف کاری دشوار بوده و اگر قصد استفاده از این مدل دارید لازم است با متخصصان مشورت کنید.تشخیص نشکن بودن شیشه ها کاری حرفه ای بوده و نیازمند دقت بالایی است. مراحل ساخت این مدل بسیار دقیق بوده و بی دقتی در هر قسمت باعث می شود مراحل بعدی دچار مشکل شوند.